محبت عامل احترام به انسانها و صلح جهانی است
متن اساسنامه محبت که از سوی کارشناس و نویسنده حوزه ادیان و شورایی متشکل از نمایندگان ادیان جهان پیگیری شده بر اهمیت محبت در تمام سنتهای دینی ، احترام به تمقدس درنظر انسانها و محبت به عنوان عامل شکلگیری اقتصادی عادل و جامعه جهانی صلح آمیز تأکید کرده است.
در متن اساسنامه محبت تأکید شده است: اصل محبت در قلب تمام سنتهای دینی، اخلاقی و معنوی قرار دارد و همواره از ما می خواهد با دیگران نیز همانطوری رفتار کنیم که دوست داریم با ما رفتار کنند. محبت ما را وادار می کند به نحوی خستگی ناپذیر برای تخفیف رنج همتایان خود تلاش کنیم، خود را از مرکز دنیایی که برای خود ساخته ایم خلغ کرده و دیگری را در آن قرار دهیم و به مفهوم تقدس در نظر تمام موجودات زنده احترام بگذاریم، با همه بدون استثنا با عدالت، تساوی و احترام رفتار کنیم.
افرادی که این اساسنامه را تصویب کرده اند یادآور شده اند : ضروری است در زندگی عمومی و خصوصی خود همواره از تفکرات آزار دهنده پرهیز کنیم. صحبت کردن خشونت آمیز، از روی کینه و عداوت، میهن پرستی افراطی، منافع شخصی یا بی خاصیت جلوه دادن، استثمار یا انکار حقوق بنیادین هرکسی و تحریک انزجار و نفرت باهدف بدنام کردن دیگران ، حتی دشمنان ما، نفی انسانیت مشترک همه ما است. ما تصدیق می کنیم در پیگیری زندگی با محبت خود ناکام مانده ایم و خصوصیات منفی انسانی را به دین نسبت می دهیم.
اساسنامه محبت که به تصویب شورای وجدان متشکل از نمایندگان ادیان الهی رسیده تأکید کرده است: ما به شدت نیاز داریم تا محبت را به نیرویی واضح، نورانی و پویا در جهان قطبی شده خود تبدیل کنیم. محبت که ریشه در اراده اصولی به منظور برتری بر خودخواهی داشته می تواند موانع سیاسی، عقیدتی ، ایدئولوژی و دینی را از بین ببرد. محبت که در همبستگی عمیق ما ریشه دارد برای روابط انسانها و تحقق کامل انسانیت ضروری است. محبت راهی برای روشنگری و راهکاری ضروری برای ایجاد اقتصادی عادل و جامعه جهانی صلح آمیز است.
11 هزار و 118 نفر این اساسنامه را امضا کرده اند از جمله کارن آرمسترانگ، اسقف اعظم دسموند توتو، شیخ علی جمعه، دالایی لاما، طارق رمضان، شیخ عبدالله بین بیه، دایاناندا ساراسواتی، ابوپاتل، سر کن رابینسون، اسقف جان بریسون چین و حمزه یوسف.
نخبگان مسلمان و سیک امریکا مسئله پوشش دینی را بررسی کردند
چندین نفر از زنان مسلمان به همراه عدهای از جامعه سیک روز یکشنبه 17 آبانماه در فرمونت در ایالت کالیفرنیای امریکا جمع شده تا درباره حجاب اسلامی و دستار سیکها در جامعهای که در آن در اقلیت به سر میبرند بحث و گفتگو کنند.
افرادی که در این گردهمایی شرکت کردند به باورهای نادرست و کلیشهای که در جامعه امریکا در مورد حجاب و دستار به عنوان پوشش واجب اسلامی و ضرورت پوشش دستار برای مردان آئین سیک وجود دارند اشاره کردند.
جاسدیپ کور از داوطلبان ائتلاف سیکها در این نشست اظهار داشت: در نزدیکی سالگرد یازدهم سپتامبر امسال فردی به خاطر دستاری که بر سر گذاشته بودم مرا تروریست خطاب کرد.
ملکه خان از شرکتکنندگان محجبه در این نشست نیز در مورد رفتار تبعیضآمیزی که با وی در رابطه با حجاب وی در محل کارش صورت گرفته بود صحبت کرد و تأکید کرد که پیروان ادیان باید از حقوق دینی خود دفاع کنند.
نوع پوشش مسلمانان به علت ترویج باورهای نادرست علیه اسلام و مسلمانان در رسانهها پس از یازدهم سپتامبر بهشدت مورد توجه جوامع غربی قرار گرفته است.
سازمان ملل از سهم ماندلا در ترویج فرهنگ صلح تقدیر کرد
سازمان ملل متحد 18 ژوئیه را روز بینالمللی " نسلون ماندلا" نامگذاری کرده تا از سهم وی به عنوان رئیس جمهوری سابق آفریقای جنوبی در ترویج فرهنگ صلح و آزادی تقدیر کند.
این قطعنامه از سوی 192 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل برای گرامیداشت تعهد پایدار این برنده جایزه صلح نوبل به از بین بردن جنگ، روابط نژادی، ترویج حقوق بشر، مصالحه و تساوی جنسی تصویب شد.
روز 18 ژوئیه زادروز نلسون ماندرا است و روز بین المللی وی از سال 2010 همزمان با تولد 92 سالگی وی آغاز شده و هرسال در این تاریخ برگزار می شود.
علی تریکی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: سازمان ملل با تصویب این قطعنامه قدردانی خود را از مردی که برای صلح میان مردم سراسر دنیا تلاش می کند ابراز کرده است.
ماندلا 27 سال از عمر خود را در زندان گذراند و پس از آزادی در سال 1990 نخستین رئیس جمهوری بود که با رأی گیری دموکراتیک در فضای پس از آپارتاید آفریقای جنوبی انتخاب شد و طی سالهای 1994 تا 1999 براساس قانون اساسی این کشور به عنوان رئیس جمهوری آفریقا جنوبی فعالیت کرد.
پاپ ورزش را عامل شکلگیری شخصیت معنوی فرد دانست
رهبر کاتولیکهای جهان طی پیامی به همایش "ورزش، آموزش و ایمان" که این هفته در رم برگزار شد از برنامههای ورزشی حمایت و بر نقش فعالیتهای ورزشی و رقابتی در شکلگیری شخصیت معنوی انسان تأکید کرد.
پاپ بندیکت شانزدهم تصدیق کرد که ورزش نیروی بالقوه آموزشی و قابلتوجهی برای جوانان داشته و نه تنها باید برای پرکردن اوقات آنها مورد توجه قرار گیرد بلکه باید به ابعاد شخصیت ساز ورزش هم توجه کرد. جامعه میتواند به واسطه فعالیتهای ورزش در شکلگیری شخصیت جوان و رشد انسانی و معنوی وی سهم داشته باشد. در واقع زمانی که مسئله تحول درونی انسان مطرح میشود فعالیتهای ورزشی فرصت مناسبی است که شخصیتهای دینی براساس آن بتوانند آموزش مناسبی را از زندگی به جوانان ارائه کنند.
بندیکت شانزدهم به ضرورت آموزش نسلهای جدید اشاره کرده و ضرورت حمایت مستمر مراکز دینی چون کلیسا را از ورزش جوانان مورد تأکید قرار داد.
رهبر کاتولیکهای جهان همچنین به ضرورت پرهیز از تمام تمایلاتی که ماهیت و طبیعت ورزش را منحرف میکنند اشاره کرد و گفت: شخصیتهای دینی، کارشناسان و مجریان در اقدامی هماهنگ باید راهنماییهایی را برای ورزش جوانان فراهم کرده و به آنها کمک کنند نیروی بالقوه خود را بدون نادیده گرفتن فضیلتهای دینی و انسانی توسعه دهند.
نخستین هفته بینادیان در بریتانیا برگزار میشود
گروههای دینی مختلف از مسلمانان و مسیحی تا زرتشتی با هدف تقویت روابط و آگاهی بینمذاهب نخستین هفته بین ادیان را از روز یکشنبه 24 آبان ماه در بریتانیا برگزار میکنند.
دولت بریتانیا که از این رویداد حمایت میکند اظهار داشت که امیدواراست جوامع دینی بتوانند برای از بین رفتن مشکلاتی چون محیط زیست سهم بهسزایی ایفا کنند.
دان دنهام وزیر جوامع بریتانیا اظهار داشت که گروههای دینی میتوانند هنگام تحرکات گروههای افراط گرا نقش مؤثری در کاهش تنشها ایفا کنند.
در میان برخی از رویدادها که برای این هفته در نظر گرفته شده میتوان به مسابقه فوتبال میان روحانیان مسلمان و مسیحی اشاره کرد.
رویدادهای این هفته از سوی شبکه بین ادیان بریتانیا و وزارت جوامع و دولتهای محلی این کشور برگزار میشود.
شبکه بین ادیان بریتانیا با هدف مرتبط کردن گروههای آموزشی و آکادمیک که به مسائل بین دینی علاقمند هستند فعالیت میکند و جوامع دینی مختلفی را چون مسلمانان، مسیحیان، یهودیان، سیکها، هندوها، جینها، بودائیان و زرتشتیها دربرگرفته است.
طرح برگزاری هفته بین ادیان از برگزاری رویداد مشابهی در اسکاتلند گرفته شد که به تعبیر گروههای دینی موفقیتآمیز بود.
مقدمات گفتگوی دینی سال آتی با کلیسای کاتولیک در تهران بررسی میشوند
هیئتی از کلیسای کاتولیک روم به منظور تمهید مقدمات دور هفتم از نشستهای مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای روم از واتیکان به تهران سفر میکنند.
اسقف اعظم پیئر لوئیجی چلاتا دبیر شورای پاپی گفتگوی بین ادیان واتیکان و خالد عکاشه مسئول بخش اسلام شورای پاپی گفتگوی بین ادیان از جمله اعضای هیئتی هستند که وارد تهران خواهند شد.
براساس توافقات میان عالمان و اندیشمندان مسلمان و مسیحی ایران و واتیکان هر دو سال یکبار گفتگوی دینی در تهران و رم به تناوب برگزار می شود. یک سال قبل از هر نشست جلسه مقدماتی در کشور میزبان با حضور نمایندگان دو طرف برگزار میشود. دور ششم از این گفتگوها سال گذشته با عنوان " عقل و ایمان" در رم برگزار شد.
دالاییلاما در جمع دهها هزار بودایی ایالت آروناپرداش سخنرانی کرد
دهها هزار نفر از تبتیها روز دوشنبه 18 آبان ماه در شهر تاوانگ در ایالت آروناپرداش هندوستان جمع شدند تا سخنرانی معنوی دالاییلاما را در رابطه با محبت و صلح بهعنوان بخشی از برنامههای این سفر مناقشهبرانگیز بشنوند.
رهبر معنوی بودائیان تبت که درحال حاضر در سفر یک هفتهای خود در ایالات آروناپرداش به سر میبرد خود منشای بحث و مناقشه میان پکن و دهلی بوده است.
پکن دالاییلاما را متهم به از بین بردن حاکمیت خود در تبت کرده و اظهار میدارد که این سفر دالایی لاما ضد چین است. اما دالاییلاما تأکید دارد که این سفر معنوی است و صرفاً برای ایراد درسهای معنوی انجام شده است.
دالاییلاما در سال 1959 و 9 سال پس از اشغال نظامی تبت توسط نیروهای چین به دنبال یک قیام ناموفق به هندوستان متواری شد. در آگوست امسال دالاییلامای 74 ساله با سفر به تایوان از دیگر مناطقی که چین آن را قلمرو خود در نظر میگیرد به مناقشه جدید دامن زد.
از ساعات اولیه صبح دوشنبه دهها هزار نفر از مردم به شهر تانوانگ آمده تا در مراسم سخنرانی دالایی لاما شرکت کنند، حتی بسیاری از این افراد چند روز برای رسیدن به این شهر از کشورهای همسایه چون بوتان وقت صرف کردند. در این شهر شعارها و پرچمهای بودایی به چشم میخورد که زائران همراه خود آوردهاند، چرا که در نظر آنها دالاییلاما مهمترین شخصیت دینی است و این دیدار برای آنها بسیار حائز اهمیت است.
دالاییلاما در این مراسم اظهار داشت: محبت و صلح دو واژهای هستند که همه باید آن را به خاطر داشته باشیم.
اگرچه شهر تاوانگ روستایی دور افتاده در مرز هندوستان است اما از ارزش استراتژیکی قابل توجهی بر خوردار است و معبد 300 ساله آن یکی از بانفوذترین معابد خارج از هندوستان است. این همان صومعهای است که دالاییلاما 50 سال پیش پس از فرار از تبت در آن پناه گرفت و از آن زمان تاکنون چندین بار از آن دیدن کرده است.
نخستوزیر ایالت آروناپرداش اظهار داشته است که دلیلی وجود ندارد که چین بخواهد دالاییلاما را از این سفر منع کند چرا که این ایالت بخشی از هندوستان محسوب میشود.
نظر شما